Sveti Petar u Šumi, Unikatna rimsko-američka vila u središtu Istre

Preuzmite expose

1.972.000 €14.790.000 Kn

OPIS NEKRETNINE

Na 2.200 m2 rubnog građevinskog zemljišta i na 350 m nadmorske visine, niče kamena vila okružena šumama, uređenim pješačkim i biciklističkim stazama, mirnim okruženjem i vrijednim mještanima s više od pedesetak obrtnika.
Ova prekrasna vila sa svojih 515 m2 objedinjuje sadržajno bogat, siguran i prozračan dom u rijetko naseljenom mjestu nadomak šume.
Vila razvijene temeljne ploče od 402 m2 s tri spavaće sobe s privatnim kupaonicama površine od 25 m2 do 35 m2, vlastitim izlazima u vrtove na sjeveru s jedne strane, otvorenim dijelom s dva kamina površine 72 m2 s direktnim ulazom u bazen površine 170 m2 i jacuzzi na jugu s druge strane i središnjim otvorenim dnevnim dijelom „open space“ površine 90 m2 s velikim staklenim stijenama, tvori atrijsko dvorište, zaklonjeno od pogleda, pozicionirano prema vinogradima na zapadu, pružajući tako štit od vjetrova i kiša.
Na katu se nalaze terasa za uživanje površine 80 m2 sa zelenim vrtom i jacuzzijem i prekrasnim pogledom, te ured površine 24 m2 s vlastitim prilazom, neovisnim o kući.
Parkina mjesta se nalaze u sjeni velikih urušenih zidina na sjeveroistoku, štiteći tako od sunca.
Prostor podno bazena je opcija i za njega nije još ishodovana dozvola, iako za to postoje uvjeti. Planirani dodatni prostor sadrži vinski podrum površine 21 m2, fitnes površine 36 m2, finsku i tursku saunu površine 24 m2, sanitarni čvor površine 7 m2, unutarnji bazen površine 24 m2 i prostor za odmor površine 35 m2.
Interijer je inspiriran bezvremenskim French old stilom s bogatim antiknim stilskim komadima namještaja, zlatom farbanim drvenim lusterima, unikatnom kuhinjom u kombinaciji kamena i drva, kao i unikatnim kupaonama s kamenim lavandinima i lukovima, ukopanom kadom pokraj lučne trifore s pogledom na bazen, tuševima u kamenu i samostojećim kadama tik do samih prozora s pogledom na privatne vrtove. Na podovima će biti kamen posvuda osim u sobama gdje se koristi drvo. Kuću će krasiti visoki zidovi i plafoni, ukrašeni prirodnim venecijanskim žbukama na bazi gašenog vapna i prirodnih kolorita dobivenih iz zemlje. Sav je kamen rukom obrađen, poštujući sve elemente istarske kamene arhitekture. Grijanje i hlađenje je riješeno dizalicom topline i „fan coil” sustavom, dok je u svim prostorijama provedeno podno grijanje.

KONTAKTIRAJTE AGENTA

Luka Nemet

  • T: +385 52 8944 066
  • M: +385 91 894 7670
  • M: luka.nemet@peninsula-istra.hr